Güncel Haberler

Atatürk’ün kaldığı ev yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya – Son Dakika Türkiye Haberleri

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na ait tarihi evin, Maliye Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüteceği programla 2007 yılında “Atatürk Anı Evi”ne dönüştürüleceği iddia edildi. .

Ancak 17 yıldır hiçbir adım atılmadı. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in de 2019 yılından bu yana İzmir Valisi ile görüştüğü ancak henüz bir gelişme olmadığı iddia edildi. Muhtar Telat Ünlü, restorasyon için yerel yönetim ve çeşitli sponsorların destek beklediğini ve hazır olduklarını söyledi. proje için ancak resmi onay henüz gelmedi.

‘RESTORASYON YAPILMALI’

Ünlü, şunları söyledi: “Evin restore edilmesi için İzmir Valiliğine başvurduk ancak henüz net bir sonuç alamadık. Bu tarihi evin yıkılmadan önce restore edilmesi gerekiyor. Hazine avcıları evin altını kazdı. Gerekli tedbirler alınmazsa bu binanın belediyemize devredilmesini bekliyoruz. “Bu ev Atatürk’ün bizzat kaldığı yerdir ve yıkılmadan turizme açılmasını istiyoruz” dedi. Ünlü, evin restore edilerek müzeye dönüştürülmesinin hem bölge tarihinin korunmasına hem de turizme önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu