Güncel Haberler

Edirne’de suya yüzde 30 zam geldi – Son Dakika Ekonomi Haberleri

Kent Konseyi’nin ekim ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda 13’ü gündem, 9’u gündem dışı olmak üzere 22 konu tartışılarak karara bağlandı.

Toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’nun su fiyatlarına yüzde 30 oranında zam yapılması önerisi görüşüldü. Komisyon Başkanı Engin Yağcılar fiyatların gelişimi hakkında bilgi verdi. AKP Grup Başkanı Recai Koçaşlı ise artışa karşı olduğunu belirterek “red” oyu vereceğini söyledi.

Su fiyatına yüzde 30 oranında zam yapılması teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Akın, suyun dikkatli kullanılması gerektiğini söyledi.

Belediyenin gelirlerinin artırılması için çalışmalar yapıldığını belirten Akın, şöyle konuştu:

“Rakamlar tüm şehirlerin çok altındaydı. Ben olayı sadece bu açıdan değerlendirmiyorum. Bildiğiniz gibi şu anda su konusunda belki en fakir şehirler arasında değiliz. Olumsuz bir senaryo yavaş yavaş yaklaşıyor. Bu nedenle Edirneli vatandaşlarımıza lütfen su tüketimini azaltarak seslenmek istiyorum: “Dikkatli olalım, gelecek nesillere aktarabilmek için tasarruf yapmalıyız.”

Toplantıda Karaağaç ve Yeniimaret ilçelerinde belediyeye ait 2 adet arsa ile 100. Yıl ilçesinde sosyal tesisler alanına ait arazinin satışına karar verildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu