Güncel Haberler

'Tatlı' tehlikesine dikkat! Uzmanlar uyarıyor: İçinde 10 adet küp şeker var… Sağlığın en büyük düşmanı ama her gün tüketiyoruz.

Aşırı sıcaklardan dolayı içimiz yanıyor, buzlu çay ve gazlı içeceklere yöneliyoruz. Çünkü bizi rahatlatıyor ama tehlike büyük. 1 paket buzlu çay veya gazlı içecek 10 adet küp şeker içerir.

Aşırı sıcaklarda artan şeker tüketimi tehlike uyarısını doğuruyor. Sadece şekerli içecekler değil, süpermarket raflarındaki “şekersiz” içecekler de ciddi risk altında.

ATV Ana Haber'e konuşan Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, şunları söyledi: “Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 13 küp şeker 50 grama tekabül ediyor. O limit diyorsa saygı duymamız lazım ama yine de uymaya çalışalım. Bakın Türkiye bu anlamda dünyada üçüncü, Avrupa'da ise birinci.” Yani bir sorun var” dedi.

1 kutu içecekte 10 küp şeker var!

ENERJİ İÇECEĞİ4

İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Uzmanı Hümeyra Şahin, “1 kutu asitli içecekte yaklaşık 39 gram şeker bulunuyor. Yani günde birkaç kez tükettiğimizi düşünürsek, Zaten hazır içecekleri ve şekerli içecekleri tüketirsek, Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiye ettiği rakamın çok daha üstünde olacağız “Ağız ve diş sağlığını bozar. Kilo alımına, obeziteye, metabolik sendroma, karaciğer yağlanmasına, tip 2 diyabete ve kardiyovasküler hastalıklara neden olabilir. Şekersiz içeceklerin de birçok farklı yan etkisi var: “Diğer organlara da zarar veriyorlar. Ancak şekersiz ve kalorisiz oldukları için tüketim oranı artabiliyor, dolayısıyla zararlı etkilerine ve katkı maddelerine daha fazla maruz kalıyoruz. ” Açıklamalarına yer verdi.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu